Nederland

Politie vroeg Willie Dille vorig jaar aangifte te doen

09 augustus 2018 19:44 Aangepast: 09 augustus 2018 19:46
Willie Dille. Beeld © ANP

"Mevrouw Dille is eind vorig jaar door de politie benaderd om aangifte te doen, om haar verhaal te vertellen." Dat laat het Openbaar Ministerie weten.

Dille beroofde zichzelf van het leven nadat ze gisteren in het nieuws kwam met een video op Facebook. ze plaatste een video waarin ze stelde te zijn ontvoerd, verkracht en mishandeld door moslims. Die zouden willen dat ze haar mond zou houden in de gemeenteraad. 

Geen basis voor onderzoek

Ze zei dat de Haagse ex-PVV'er Arnoud van Doorn erachter zou zitten. Van Doorn liet gisteren via Twitter als reactie op de video weten: "Ik verlaag mij niet tot een inhoudelijke reactie op de aantijgingen van mw Dille. Wel overweeg ik aangifte wegens smaad/laster."

Omdat Dille geen aangifte deed, was 'die basis voor een onderzoek er dus niet', schrijft het OM. "In de gesprekken die met haar zijn gevoerd, heeft ze niet meer informatie willen verstrekken. Derhalve waren en zijn er ook onvoldoende aanknopingspunten om ambtshalve een onderzoek op te starten."

Wilders

PVV-leider Geert Wilders reageerde geschokt op het bericht dat Dille was overleden. "Woorden schieten tekort. Willie was een geweldige warme collega die altijd oog had voor haar medemens en de jeugd in het bijzonder. Wij zullen haar enorm missen."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore