Ga naar de inhoud
Nederland

Vrouw bekent doden zeven maanden oud zoontje

De baby werd gevonden in een woning aan de Mathenesserdijk in Rotterdam-West . Beeld © ANP

De 33-jarige Katiuscia R. heeft toegegeven dat zij haar zoontje heeft gedood. Het jongetje was toen zeven maanden oud. Het gebeurde in april van dit jaar in een woning in Rotterdam. Waarom de vrouw het deed, is niet duidelijk, zegt haar advocaat.

De officier van justitie verdenkt de in Italië geboren vrouw van moord. Ze zou haar zoontje hebben gedood door een kussen op zijn hoofd te drukken. Haar andere zoon was ook in de woning aanwezig toen het gebeurde, maar hij zou er niks van meegekregen hebben.

Volgens de advocaat van de vrouw was zijn cliënte 'in shock' na de dood van haar zoontje. "Ze was weken niet in staat om te kunnen praten." Of ze bijvoorbeeld een postnatale depressie had, is nog niet duidelijk.

Psychisch onderzocht

De vrouw wordt momenteel psychisch onderzocht. Die rapportage moet nog komen, net als het definitieve sectierapport. Mogelijk komen daarna nog meer onderzoekswensen. De vrouw zit nu vast in voorarrest.

Katiuscia was vandaag niet aanwezig bij de zitting in Rotterdam. Het was de eerste niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank. Haar advocaat laat weten dat ze bij de inhoudelijke behandeling wel van plan is om te komen. Wanneer deze zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

Meer op rtlnieuws.nl:
Baby dood gevonden in woning Rotterdam, 33-jarige moeder gearresteerd