Nederland

Politie maakt zich zorgen om oud en nieuw: 'Aanpak illegaal vuurwerk in gevaar'

09 augustus 2018 09:38
Beeld © ANP

Minister Ferd Grapperhaus moet met een goed doordacht en realistisch plan komen, anders dreigt de aanpak van illegaal vuurwerk de komende jaarwisseling te mislukken. Dat zegt de centrale ondernemingsraad (cor) van de politie.

Volgens de raad is de huidige werkwijze voor de politie niet uitvoerbaar en zal die leiden tot problemen bij het vervoer en de opslag van illegaal vuurwerk. 

Maatregelen 'onuitvoerbaar'

Agenten die gevaarlijk vuurwerk in beslag nemen, mogen het niet zelf vervoeren, maar moeten het bewaken tot een gespecialiseerd bedrijf het komt ophalen. Dit kan volgens de raad twee tot zes uur duren. "De huidige maatregelen zijn echt onuitvoerbaar”, zegt Rob den Besten, voorzitter van de cor op de website.

In november vorig jaar heeft de minister de Tweede Kamer beloofd dat hij met een oplossing komt, maar ligt er nog altijd geen kant-en-klaar plan, zegt de ondernemingsraad.

Fans en verkopers hekelen rotjesverbod:

Rotjes, astronauten en kanonslagen: het kabinet wil knalvuurwerk verbieden. Vuurwerkhandelaren en liefhebbers zien helemaal niets in de nieuwe maatregel.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore