Nederland

Verdachte opgepakt vanwege moord op 'Haagse Holleeder'

08 augustus 2018 13:59
Onderzoek naar de moord op Karel Pronk in Delft

De politie heeft een verdachte opgepakt in het onderzoek naar de moord op de Delftse crimineel Karel Pronk. Het gaat om een 28-jarige man uit Delft.

Pronk (60) werd gisteren aan het eind van de ochtend neergeschoten bij een koffiehuis aan het Kalverbos in Delft. Hij bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen.

Leider misdaadorganisatie

Pronk, die onder meer vast zat voor de moord op een orchideeënkweker en op spectaculaire wijze uit de koepelgevangenis in Haarlem ontsnapte, werd ook wel 'de Haagse Holleeder' genoemd.

Pronk heeft lange tijd vastgezeten. Hij werd eerder veroordeeld voor onder meer het leiden van een misdaadorganisatie, wapenbezit en drugssmokkel. Ook zat hij vast voor de moord op een orchideeënkweker uit Rijswijk. 

In 1991 wist hij op spectaculaire wijze uit de Koepel in Haarlem te ontsnappen met behulp van zijn zwager en een glazenwasser. Die laatste zette zijn ladder in waardoor de topcrimineel samen met drie anderen over de muur kon klimmen. Zijn zwager werd later zelf doodgeschoten en al snel dook de naam van Pronk op.

Meer op rtlnieuws.nl:
'Haagse Holleeder' in Delft geliquideerd

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore