Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nederland

Verfbedrijf spuit uitgedroogde planten weer groen: 'Zo goed als nieuw'

07 augustus 2018 10:20 Aangepast: 07 augustus 2018 12:04
© DLC Airless Spuitwerken

Een filmpje waarin een verfbedrijf uit Wijchen dode planten weer groen spuit, gaat de hele wereld over. "Het begon als een simpele oplossing voor een klant. Nu krijgen we honderden aanvragen, zelfs vanuit Canada."

Fabian de la Croix (37) was bij een klant om een huis te witten met zijn verfspuit. De planten moesten daarbij natuurlijk niet geraakt worden. Daarom werd een doek over de buxussen gelegd. "Maar door de enorme droogte en felle zon waren de planten daarna helemaal verdord. Toen ben ik net zo lang gaan zoeken tot ik iets gevonden had waardoor de plant er weer netjes uit zou zien." 

Zo spuit Fabian de planten weer groen:

Fabian krijgt zelfs aanvragen vanuit Canada, Frankrijk en Zwitserland voor zijn groene verf.

De oplossing: groene verf met een speciale voeding. "Iedereen dacht dat het een grap was. We zijn natuurlijk een verfbedrijf en geen hoveniersbedrijf. Maar het is niet slecht voor het milieu en de planten blijven wel vijf tot zeven weken groen." 

Voor een kleine tuin in Nederland liggen de kosten tussen de 200 en 400 euro. Staan er veel planten of komt de vraag uit het buitenland, gaat die prijs omhoog, vertelt hij.

Bruine planten door droogte

Het filmpje dat Fabian maakte van zijn verfavontuur is inmiddels meer dan twee miljoen keer bekeken. Hij wordt platgebeld door mensen met dode planten. "Hierdoor zien veel planten er bruin uit, mensen willen dat niet. De droogte is ons geluk."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore