Nederland

Ron treft rondspringende wallaby op A58 aan: 'Dier was volop in de stress'

05 augustus 2018 12:40 Aangepast: 05 augustus 2018 13:13
Beeld © Ron Visser

Hij werkt pas een paar maanden bij de dierenambulance, maar toch is dit wel het meest bijzondere dier dat Ron ooit aantrof: een rondspringende wallaby op de A58 richting Breda. "Tsjonge, wat was dit spannend."

Een heerlijk dagje Zeeland kreeg voor Ron Visser en zijn vriendin een eigenaardig staartje. "We reden op de A58 richting Breda toen we ineens zagen hoe meerdere auto's remden en op de vluchtstrook gingen staan", vertelt Ron. "Ik dacht: wat is er aan de hand?" 

Hij wordt straks doodgereden

Ineens zagen ze een 'kangoeroe-achtig dier' over de weg springen. Het bleek om een wallaby te gaan. "Zelf werk ik bij de dierenambulance. Het enige wat ik kon denken was: als die wallaby over de vangrail springt wordt hij doodgereden." En dus liep Ron vastberaden naar de middenberm om andere automobilisten te waarschuwen. "Ik gebaarde naar automobilisten van de tegengestelde richting dat ze rustig moesten rijden." 

De wallaby was volgens Ron volop in de stress en sprong in paniek heen en weer over de weg. De politie was inmiddels onderweg om het dier te vangen. Uiteindelijk sprong het dier van de weg af, een weiland in. "Toen zijn wij ook weggereden", vertelt Ron. 

Heel bijzonder

Rijkswaterstaat laat weten dat het dier uiteindelijk is gevangen en teruggebracht naar zijn eigenaar. Of dit het meest bijzondere dier is dat Ron ooit tegenkwam in zijn prille carrière als vrijwilliger bij de dierenambulance? "Dat weet ik wel zeker: daar kan ik volmondig ja op zeggen." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore