Ga naar de inhoud
Nederland

Vrouw verliest ongeboren kind door ongeluk met Tesla

De Tesla kwam door onbekend oorzaak tegen een boom. Beeld © Gino Press

Een zwangere vrouw heeft als gevolg van een ongeval met een Tesla in Nijmegen haar ongeboren kind verloren. Volgens de politie reed de auto waarin de vrouw zat tegen een boom.

In de auto zaten vier personen. Een man, vrouw en kind werden met een ambulance met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht; één kind bleef ongedeerd. Later bleek het ongeval op de Sionsweg alsnog een dodelijke afloop te hebben. De vrouw die zwanger was, raakte haar ongeboren kindje kwijt.

Hoe de Tesla tegen de boom is gekomen, wordt momenteel onderzocht. Politie, brandweer en ambulancepersoneel rukten massaal uit. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen.

Afstand bewaren

De auto heeft veel schade opgelopen door het ongeluk. Vanwege brandgevaar van de elektrische accu's kwam ook de brandweer ter plaatse met een schuimblusvoertuig en een blusvoertuig, meldt De Gelderlander. Voorbijgangers moesten afstand bewaren van de auto. 

Veiliger of onveiliger

Sinds de introductie van de Tesla wordt veel gediscussierd of de auto veiliger of juist onveiliger is dan een traditionele auto. De wegligging van de elektrische auto wordt als veiliger gezien: het zwaartepunt door de zware batterij ligt dicht op de weg. Daardoor zal zo'n auto minder snel in de bochten hellen of over de kop gaan. Ook bij een frontale botsing beweegt de motor van een elektrische auto veel minder, daardoor is de kans voor inzittenden op ernstig letsel kleiner. 

Daar tegenover staan nadelen. Zo bestaat angst voor elektrocutie. Ook trekt de Tesla veel sneller op dan andere auto's. Binnen een paar secondes wordt een snelheid bereikt van 100 kilomter per uur. 

Meer op rtlnieuws.nl: