Ga naar de inhoud
Nederland

Klachten over discriminatie na weigering witte mannen op seksfeest

Seksclub Secret Dreams, waar het feest plaatsvindt. Beeld © Google Streetview

Vrijgezelle witte mannen zijn morgen niet welkom op de Hot Coco & Cream Party in Emmen. Op het seksfeest zijn alleen stelletjes en alleenstaande zwarte mannen toegestaan. Het Meldpunt Discriminatie Emmen heeft een aantal klachten van discriminatie binnengekregen.

Het feest is bedoeld voor 'dames en stellen die genieten van het gezelschap van donkere heren', zo schrijft de organisatie op Facebook. "Een actief feest, zonder gepush, want een lekker drankje aan de bar en gezellig kletsen met de andere gasten kan natuurlijk ook."

Klachten

Discriminatie, vindt een aantal mensen. "We hebben een gebundelde melding binnengekregen", zegt Gert Jonker van het meldpunt. Of het ook discriminatie is, daarover kan Jonker op dit moment weinig zeggen. "Het onderzoek loopt nog. We gaan een gesprek voeren met de betrokken partijen. Op basis van die bevindingen trekken we onze conclusies."

Volgens de organisatie van de Hot Coco & Cream Party gaat het om een besloten feest en mag je bij een besloten feest zelf bepalen wie er wel en niet welkom zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Kaarten

Volgens Jonker is het inderdaad zo dat je dan de ruimte hebt om te bepalen wie je wel en niet uitnodigt. Het feit dat er wel kaarten voor het feest worden verkocht, maakt de claim echter wat dubieus. "Dat is wat we nu gaan onderzoeken."

De organisatoren van het feest zijn verbaasd over de klachten, vertellen ze aan RTL Nieuws. "Wij organiseren dit besloten feest om een veilige omgeving te creëren voor dames en stellen met een specifieke fantasie of wens. Wij zijn om die reden dan ook verbaasd over de ontstane ophef."

'Geen discriminatie'

"Wij kunnen ons niet vinden in de klacht dat er sprake zou zijn van discriminatie op basis van huidskleur, omdat blanke mannen – onder voorwaarde – welkom zijn", vervolgt de organisatie. "Er wordt derhalve geen enkele groep op basis van huidskleur uitgesloten."

Meer op rtlnieuws.nl: