Nederland

Man die baby uit raam gooide krijgt levenslang

03 augustus 2018 00:15
De straat waar de man gearresteerd werd, in Luton bij Londen. Beeld © Google Streetview

Een Britse man die een vrouw en haar baby uit een raam gooide, is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

De rechtbank oordeelde volgens Britse media dat Sean Ziemelis een gevaar is voor de samenleving. Hij moet minstens twaalf jaar van zijn straf uitzitten.

Uit het raam bungelen

De moeder betrapte de man vorig jaar, terwijl hij zijn duimen in de ogen van kind drukte. Toen de vrouw begon te gillen, probeerde hij het kind te wurgen. De man sloeg de moeder tegen de grond en liet haar kind vervolgens ongeveer twee minuten uit het raam bungelen van de woning op de eerste verdieping. Bij het gebouw in Luton had zich ondertussen een menigte verzameld.

Ziemelis gooide het kind uiteindelijk weg van de toeschouwers, maar een man kon het jongetje opvangen. De zuigeling raakte daardoor alleen lichtgewond. De dader wierp vervolgens ook de moeder uit het gebouw, maar haar val werd gebroken door vuilnissencontainers die waren neergezet door omwonenden.

Zware cannabisgebruiker 

Omwonenden vielen de man vervolgens aan met flessen en hun blote vuisten. Hij kon later worden meegenomen door de politie. Uit onderzoek bleek dat hij een zware cannabisgebruiker is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore