Nederland

Directeur scouting België: aangereden meisje (15) niet in levensgevaar

02 augustus 2018 14:12 Aangepast: 02 augustus 2018 16:14

Het meisje (15) van een Belgische scoutinggroep dat ernstig gewond raakte door een aanrijding in Bergeijk is niet in levensgevaar. Volgens directeur Erwin Cools van Chiro (scouting in België) is haar toestand stabiel.

Het meisje hoorde bij een groep van achttien leeftijdsgenoten en drie begeleiders die bezig was met een voettocht toen ze op de Wiltrijtseweg in de Brabantse grensplaats werd aangereden. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Bij het ongeluk raakte verder niemand gewond.

ZIE OOK: Meisje (15) geschept en zwaargewond naar ziekenhuis

Automobilist stopte meteen

Volgens de directeur was de groep op weg naar het kamp in Hilvarenbeek waar in totaal honderd jongeren tien dagen blijven. De leiding heeft besloten dat het kamp ondanks de tragische gebeurtenis doorgaat. Voor de scoutingleden is eventueel slachtofferhulp beschikbaar.

De politie laat weten dat de 85-jarige automobilist die de aanrijding veroorzaakte direct is gestopt. Hij was niet onder invloed van alcohol. De man is woensdagavond aangehouden maar ook weer vrijgelaten. Hij wordt donderdag nog wel verhoord als verdachte.

`