Ga naar de inhoud
Nederland

Hond overlijdt na uur in snikhete kofferbak

De aangetroffen hond in de kofferbak. Beeld © Fleur Wets

"Onbeschrijfelijk! Onbeschrijfelijk!" Fleur Wets, eigenaar van café Revue in de Belgische plaats Ninove, kan het niet geloven dat een hondeneigenaar zijn hond in de auto in de volle zon achterliet, pal voor haar café. De hond overleefde het niet.

"Er kwam iemand mijn zaak binnen om water te vragen voor een hond die op de parking voor de deur in de auto zat", vertelt ze aan de Belgische zender VTM. Toen ze zelf ging kijken was de auto inmiddels geopend. "Ik zag de hond liggen." 

Water

Het dier was inmiddels volledig stijf en zijn bek hing open. Omstanders gooiden nog water over de hond, maar dat mocht niet baten. Het dier was al overleden.

Na vragen van getuigen gaf de eigenaar toe dat hij de hond een uur in een bench in de kofferbak had achtergelaten. De eigenaar wilde niet wachten tot de politie was gearriveerd en ging ervandoor. Een getuige heeft het kenteken van de auto aan de politie doorgegeven.

Waarom je een hond niet in een hete auto moet achterlaten:

Zelfs een korte periode kan al gevaarlijk zijn voor het dier.

'Niet de bedoeling' 

Fleur Wets vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd. "Het was niet zijn bedoeling, zei hij nog. Maar hoe komt iemand erbij om een hond bij deze temperaturen in een bench in de kofferbak van zijn auto achter te laten?" 

 

Meer op rtlnieuws.nl: