Nederland

Gewonden bij brand Breukelen, zorgcentrum geëvacueerd

30 juli 2018 21:55 Aangepast: 31 juli 2018 10:47
De brandweer helpt ouderen uit hun appartement.

Bij een brand in een woon- en zorgcentrum voor senioren in Breukelen zijn meerdere mensen gewond geraakt. Zeker elf mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De veiligheidsregio spreekt van twaalf slachtoffers. Volgens een woordvoerster hebben ze verschillende verwondingen opgelopen, maar de meesten zijn naar het ziekenhuis gebracht vanwege het inademen van rook.

Miniatuurvoorbeeld

 

De brand ontstond in een van de woningen en was vrij snel onder controle. Maar de hulpdiensten gingen door met de ontruiming in verband met de rookvorming in het pand. Een deel mag weer naar huis, maar bewoners van 113 woningen moeten de nacht elders doorbrengen.

Het Rode Kruis had op verzoek van de veiligheidsregio een noodhulpteam naar de locatie gestuurd. Deze acht vrijwillige hulpverleners boden eerste hulp aan lichtgewonden en dienen ter ondersteuning van de reguliere hulpdiensten. Daarnaast is nog een team van acht mensen ingezet die hielp met de opvang van de ouderen. "Dan moet je denken aan eerste opvang en het rondgaan met drinken", aldus een woordvoerder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore