Nederland

Boete van 375 euro voor man die hond in snikhete auto liet zitten

27 juli 2018 13:12 Aangepast: 27 juli 2018 14:12
Archieffoto, niet de hond uit het verhaal. Beeld © ANP

Een 57-jarige man heeft een boete van 375 euro gekregen omdat hij vorig jaar in Heeg zijn hond in een snikhete bestelbus achterliet. Het dier zat ruim een half uur in de brandende zon, maar overleefde het wel.

Agenten zagen op de warme avond in mei de hond met zijn tong uit zijn bek in de auto zitten. Zij vermoedden dat de temperatuur binnen minimaal 40 graden moest zijn. "Hier wordt al jaren voor gewaarschuwd", aldus de officier van justitie. "Een auto in de zon is een snelkookpan."

ZIE OOK: OM waarschuwt: Hond in hete auto? Dan baas voor de rechter!

Ramen op een kier

De man moest vrijdag voor de politierechter in Leeuwarden verschijnen, maar kwam niet opdagen. Hij heeft verklaard dat hij een klusje moest doen in de haven van Heeg. De hond had volgens hem hooguit twintig minuten in de auto gezeten. Volgens hem kan zijn Australian Shepherd goed tegen warmte. Ook had hij de ramen op een kier gezet.

Het Openbaar Ministerie hekelt dat de man het voorval bagatelliseert. "Wij moeten op warme dagen net zo goed voor dieren zorgen als voor onze kinderen."

Zonnesteek, beroerte en uiteindelijk dodelijk: dit doet extreme hitte met je lichaam

Lekker een beetje op het strand liggen en bakken in de zon. Dat kan heerlijk zijn, maar als je te lang in de hitte blijft kan je er ook flink beroerd van worden.

 

Meer op rtlnieuws.nl:
Bas stapte in snikhete auto om gevaar te laten zien: 'Het ging beangstigend snel'

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore