Nederland

Slachtoffer studentenvilla lag mogelijk al 3 dagen dood in haar huis

23 juli 2018 16:03 Aangepast: 23 juli 2018 21:54
De villa waar de vrouw werd gevonden. Beeld © Google Streetview

De 22-jarige vrouw die op maandagavond 9 juli vermoord in haar woning in Hilversum is aangetroffen, is mogelijk drie dagen eerder al gedood.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan RTL Nieuws. Op 6 juli, drie dagen voordat het lichaam van de vrouw werd gevonden, werd er een man aangereden op de A27 vlak bij Hilversum. Op 16 juli werd hij aangehouden als verdachte van de moord op de vrouw. 

De man raakte gewond door de aanrijding. Het OM houdt rekening met een zelfmoordpoging, nadat hij de vrouw had vermoord. 

Moord of doodslag

De verdachte is 22 jaar oud en komt uit Rotterdam. Hij zat tot vandaag in beperking. Volgende week donderdag beslist de Raadkamer of het voorarrest wordt verlengd. De man wordt verdacht van moord, danwel doodslag.

Volgens Francoise Landerloo, de advocaat van de verdachte, kenden de 22-jarige man en de vrouw elkaar nog maar kort en gingen ze vriendschappelijk met elkaar om. Sinds het ongeluk ligt de man in een penetiair ziekenhuis in Scheveningen. Hij is volgens de advocaat ernstig gewond en kan niet lopen.

Sissend geluid

Het lichaam van de vrouw werd door de brandweer gevonden. Zij gingen het huis binnen na een melding over een sissend geluid dat op gas leek. Het was meteen duidelijk dat ze door een misdrijf was overleden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore