Ga naar de inhoud
Nederland

Koen (17) vermist na avond stappen bij Gardameer: 'Geen idee waar we nog moeten zoeken'

Beeld © Eigen foto

De 17-jarige Koen van Keulen uit Soest is vermist bij het Gardameer. Na een avondje stappen, bleef hij in de bus zitten terwijl zijn vrienden en broer wel uitstapten bij de halte van hun camping. Sindsdien is hij spoorloos. Zijn vrienden en ouders weten niet meer waar ze nog zoeken moeten.

"Zijn telefoon doet het niet meer, zijn pinpas heeft hij niet gebruikt, ik heb geen idee meer wat ik moet doen", zegt Gert Jan van Keulen, de vader van Koen, tegen RTL Nieuws. 

'Slimme vrolijke jongen' 

Koen is op vakantie met zijn ouders, zijn broer en drie vrienden. In de nacht van donderdag op vrijdag was hij samen met zijn broer en vrienden onderweg terug naar de camping na een avondje stappen. Toen de rest uitstapte bij de halte van Pacengo Eurocamping bleef Koen in de bus zitten. 

De vermissing is onverklaarbaar voor zijn vrienden en ouders. "Koen was net overgegaan van vwo 5 naar vwo 6, hij is een slimme, openhartige en vrolijke jongen", vertelt de vader van een van de vrienden van Koen. "De jongens keken het hele jaar naar deze vakantie uit. Ze zouden op een lekker rustig tempo naar Kroatië rijden en onderweg op mooie plekken stoppen. Zomaar vermist raken uit eigen beweging past daar totaal niet bij." 

Dag en nacht gezocht

De bus was die nacht al doorgereden toen zijn vrienden doorkregen dat Koen ontbrak. Vanaf dat moment, rond twee uur ‘s nachts, zijn ze hem gaan zoeken. Ze zijn de hele nacht doorgegaan. Gisteren is ook bijna dag en nacht gezocht. De vrienden en de familie van Koen hebben amper geslapen. 

"We hebben alles gedaan wat we konden doen", zegt Gert Jan geëmotioneerd. "We hebben ziekenhuizen aangeschreven en bezocht. Heel veel mensen kijken naar hem uit. Er is gezocht met bootjes en drones en we hangen vandaag pamfletten op." 

'Jongen met blauw T-shirt stapte uit de bus'

Gert Jan heeft intensief contact met de Italiaanse politie, zegt hij. "We zijn nu samen met de Carabinieri op zoek naar camerabeelden langs de route van de bus. Zo hopen we tenminste scenario's te kunnen uitsluiten. In de bus hing geen camera." 

Volgens de buschauffeur zou het goed kunnen dat Koen de volgende halte uit de bus is gestapt. Hij heeft daar een jongen met een blauw T-shirt zien uitstappen. Die halte is 3 kilometer verderop. Niet zo ver, zou je zeggen. Bovendien zijn er heel veel campings.

UPDATE: Italiaanse politie zet honden in bij zoektocht naar 17-jarige Koen