Nederland

IJsjes en bevroren fruit voor dieren in Artis

20 juli 2018 16:09 Aangepast: 20 juli 2018 17:09
Eerder kregen de giraffen in Ouwehands Dierenpark ook bevroren fruit. Beeld © ANP

Ook de dieren in Artis zoeken verkoeling met het warme weer. Met bevroren fruit en vis proberen de verzorgers het de dieren zo aangenaam mogelijk te maken.

De wasberen, rode vari's en stinkdieren krijgen bevroren fruit en de jaguars eten bevroren vis. Voor de chimpansees wordt zelfs ijs gemaakt, met noten en zaden.

In het water

De olifanten zijn nu wat vaker in het water te vinden. "Het zijn wel een beetje watjes'', vertelt verzorger Sil Verhagen. "Daarom spuit ik ze eerst even nat voordat ze het water ingaan.'' De waterpartij voor het olifantenverblijf is vijf meter diep, dus de dieren kunnen er ook echt in zwemmen. "Soms zijn ze wel een halve minuut onder water, dan zijn we ze even kwijt.''

Ze houden daarbij wel het uiteinde van hun slurf boven water als snorkel. Ook maken ze gebruik van de modderpoel, waarin ze rollen en spelen. Op die manier beschermen ze hun huid tegen de zon en parasieten.

Schaduw

De dierentuin heeft hoge bomen, waardoor er veel schaduw is. Daardoor valt het met de warmte nog wel mee, zegt Verhagen.

Mocht het de komende week, als er mogelijk een hittegolf komt, nodig zijn dan worden volgens hem ook de binnenverblijven toegankelijk voor de dieren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore