Ga naar de inhoud
Werk en Geld

Rondje geven is op Amsterdams terras opnieuw het duurst

Archieffoto Beeld © ANP

Opnieuw is een rondje geven op een terras in Amsterdam het duurst. De hoofdstad is voor het vierde jaar op rij de duurste 'terrasstad' van Nederland.

Net als vorig jaar is een drankje op een terras in Zwolle het goedkoopst, blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.

Fluitje goedkoopst in Almere

Een rondje van twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé kost op een terras in Amsterdam gemiddeld 25,10 euro. Dat is 3,5 procent meer dan een jaar eerder. Den Haag staat op plek twee, gevolgd door Den Bosch en Haarlem. Rotterdam steeg drie plekken en completeert de top vijf.

Dat Amsterdam het duurst is, komt volgens de onderzoekers doordat hier de vastgoed- en huurprijzen fors hoger liggen dan elders.

Een rondje in Zwolle is 3,75 euro goedkoper dan in Amsterdam. Met name liefhebbers van een glas rosé kunnen het best naar de Hanzestad, waar de gemiddelde prijs 3,50 bedraagt. Het traditionele fluitje is het betaalbaarst in Almere (2,40 euro) en in Enschede kan er voor 2,18 euro relatief goedkoop koffie gedronken worden.

Meer op rtlnieuws.nl: