Nederland

In het hele land hebben scholieren nu vakantie

20 juli 2018 05:54 Aangepast: 20 juli 2018 14:18
Eindelijk, vakantie! Beeld © ANP

In Noord-Holland, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland begint vandaag de zomervakantie. Dat betekent dat nu alle scholieren in het land vrij hebben.

Eerder deze maand gingen de regio's Zuid en Midden al op vakantie. In het zuiden vieren scholieren al twee weken vakantie en in het midden van het land sinds vorige week vrijdag.

Vakantiedrukte valt mee

Scholieren in Noord-Nederland zijn tot 2 september vrij. In het zuiden kunnen leerlingen tot 19 augustus van hun vakantie genieten en in regio Midden tot de 26e.

De overheid wil met de spreiding van vakanties proberen om te grote drukte op de weg te voorkomen. De ANWB voorziet dat de vakantiedrukte vandaag wel mee zal vallen op de Nederlandse wegen. 

De verkeersdienst verwacht vandaag wel lange files rond Nijmegen vanwege de intocht van de Vierdaagse. "In de loop van de ochtend ontstaan de eerste opstoppingen op de wegen rond Nijmegen zoals de A50, A73 en de N325."

Drukte in Duitsland en Frankrijk

Ook op de Duitse Autobahnen en Franse snelwegen wordt het dringen geblazen komend weekend. Dat komt vooral door de tweede golf vakantiegangers die zaterdag vertrekt vanuit de dichtbevolkte Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen naar het zuiden van Europa. 

In Frankrijk verwacht de ANWB de langste files in de Rhône-vallei op de A6/A7 en op de A10 bij Orléans.

Zonder stress op vakantie: zo pak je slim je koffer in

De zomer is begonnen, de vakanties staan voor de deur en de vakantiestress wordt langzaam opgebouwd. Route, bestemming, taalgids, verzekering, ticket, paspoort; het heeft allemaal even extra aandacht nodig. Maar de ergste stress levert toch het inpakken van de koffer op. Ervaren stedentripper Esther Maas legt uit hoe die stress grotendeels voorkomen kan worden.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore