Nederland

Excuses Dirk van den Broek na filmpje 'zielige' medewerker

18 juli 2018 14:37 Aangepast: 20 juli 2018 16:34

Een filmpje waarop te zien is hoe een medewerker van Dirk van den Broek in Alblasserdam gisteren de stoep schoonmaakte, is duizenden keren gedeeld. Mensen maken zich boos over het feit dat het erg warm was en de man op de grond zat te werken. De supermarkt maakt nu excuses.

Ezra Kosong Sepuluh maakte het filmpje van de medewerker toen hij gisteren naar de supermarkt liep. "Ik vond het zo zielig. Ik kon het gewoon niet aanzien. Als dit jouw vader zou zijn, wil je toch ook niet dat hij op zo'n warme dag op de grond moet zitten in een hoekje?" 

Te warm

Het hoofdkantoor van de supermarkt reageert nu dat er 'onvoldoende rekening is gehouden met de warmte'. "We betreuren dit zeer en hebben het opgenomen met de leidinggevende in Alblasserdam om er voor te zorgen dat dit niet meer gebeurt", staat in het statement dat ze nu geven. "Tevens nemen wij contact op met de medewerker om onze excuses aan te bieden."

Volgens een medewerker van Dirk van den Broek in Alblasserdam hebben ze nog nooit problemen gehad met de meneer. 

Racisme

In het filmpje vraagt Ezra aan de meneer op de stoep waarom hij daar moet schoonmaken. "Ik weet het niet. Misschien omdat ik een donkere ben, dat ik dit moet doen in die hitte", zegt de man. "Ik vind het niet leuk." De man vertelt dat hij al dertien jaar werkt als vakkenvuller in de supermarkt. 

In de reacties noemen mensen het discriminatie. 'Dit is niet normaal in deze tijd' en 'moderne slavernij' en 'schandalig', schrijven ze.

Gewaardeerd

Over discriminatie doet het hoofdkantoor geen uitspraken. Wel zeggen ze dat de medewerker 'een zeer gewaardeerde medewerker' is, die al jarenlang actief is als vakkenvuller. Volgens het hoofdkantoor hebben vakkenvullers diverse taken.

"Deze bevatten meer dan het bij- en aanvullen van de schappen in de winkel. Op momenten dat het rustiger in de winkel is, biedt dit ruimte voor al onze medewerkers om andere taken uit te voeren, waaronder taken om onze winkel aan de binnen- en buitenkant schoon te houden. Dirk van den Broek vindt het belangrijk om ook de omgeving van haar winkelpanden goed te onderhouden. Daarom wordt met enige regelmaat aan een medewerker gevraagd om afval en onkruid te verwijderen rondom de winkel.

Meer op rtlnieuws.nl:

Naschrift van de redactie: de video is op verzoek van de familie verwijderd.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore