Nederland

Brandweer Hilversum liep enorm risico door fout energieleverancier

18 juli 2018 10:16 Aangepast: 18 juli 2018 10:39
Beeld © ANP

Brandweerlieden die zaterdag een brand in een transformatorhuisje langs het spoor in Hilversum hebben geblust, zijn door energieleverancier Liander in een levensgevaarlijke situatie gebracht.

Dat kwam omdat Liander aan de brandweer had doorgegeven dat de stroom van op afstand was afgesloten. 

Kast nog onder hoogspanning

Maar toen de brandweerlieden daarop met het bluswerk begonnen, bleek de elektriciteitskast nog onder hoogspanning te staan. Hierdoor klapte de kast uit elkaar. De brandweermensen konden tijdig en zonder letsel het pand verlaten, maar hebben groot risico gelopen.

De brand ontstond omstreeks 10.30 uur bij werkzaamheden in het gebouw. De brandweer moest wachten met blussen totdat de elektriciteit naar het transformatorhuisje was afgekoppeld. Pas rond 13.00 uur kon worden begonnen met het doven van het vuur. 

Door de brand in het transformatorhuisje lag het treinverkeer van en naar Hilversum zaterdag enkele uren plat. ProRail zegt dat de organisatie heel snel duidelijkheid wil hebben over wat er is misgegaan. 

Brandweerman vangt kind op dat van tweede verdieping wordt gegooid:

Een heldhaftige daad in het Amerikaanse Decatur, vlakbij Atlanta. Een inwoner van een brandend huis probeert in paniek zijn acht kinderen te redden, en gooit de laatste snel naar beneden. De brandweerman op de grond weet het kind in een soort van reflex te vangen. De beelden gaan de wereld over.

Meer op rtlnieuws.nl:
'Zeer grote brand' in Hilversum, treinverkeer ligt plat

`