Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.
Nederland

Sluiting dreigt voor 'striptease-crèche' na waslijst aan misstanden

17 juli 2018 13:19 Aangepast: 17 juli 2018 16:48
(Archieffoto)

Het Utrechtse kinderdagverblijf Jolie dreigt te worden gesloten. De crèche, die onlangs in het nieuws kwam vanwege een striptease die door een medewerker werd opgevoerd, lapt volgens de inspectie al jaren wettelijke voorschriften aan zijn laars.

De crèche krijgt tot het eind van de maand om orde op zaken te stellen, meldt de Utrechtse wethouder Victor Everhardt. Jolie kreeg de laatste jaren meerdere boetes vanwege een waslijst aan misstanden.

Door de ophef die door de striptease ontstond, legde de toenmalige directrice haar taken neer. In een van de inspectierapporten wordt zij omschreven als 'een soort pitbull' die medewerkers uitschold voor dom en lui. Daarbij zouden medewerkers vaak worden bedreigd met ontslag.

Waslijst aan misstanden

"Op het gebied van belangrijke zaken zoals veiligheid, pedagogisch beleid, groepsomvang en management functioneert deze kinderopvang momenteel onvoldoende, wat tot grote zorg leidt", zegt Everhardt. 

Volgens de inspectie mochten medewerkers belangrijke informatie over ongevallen en vermoedens van mishandeling niet delen met ouders en geen melding doen bij de instanties die de rijksoverheid daarvoor heeft aangesteld.

Een interim-manager heeft inmiddels een aantal maatregelen genomen en werkt aan een verbeterplan.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore