Nederland

Familie Anne Faber 'kan met deze straf leven'

17 juli 2018 11:46 Aangepast: 17 juli 2018 13:16
Drukte bij de rechtbank waar vandaag uitspraak werd gedaan in de zaak-Anne Faber.

Geen enkel vonnis doet recht aan het leed van de nabestaanden van Anne Faber, zegt de advocaat van de familie na de uitspraak van de rechtbank. "Ze krijgen Anne nooit meer terug, dus van tevreden kan je eigenlijk niet spreken. Maar binnen de marge zijn ze dat wel", zegt advocaat Ruth Jager.

Michael P. werd vandaag veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden, verkrachten en ontvoeren van de 25-jarige studente. De familie hoopt nu een punt te kunnen zetten achter de strafzaak. "Ze hopen echt dat P. niet in hoger beroep gaat, ze willen het boek sluiten", zegt Jager.

Advocaat familie Faber: 'Hoop dat Michael P. niet in beroep gaat':

 

Maatschappij beschermen

"De maatschappij dient zo lang mogelijk beschermd te worden tegen de dader en daar lijkt de opgelegde straf in te voorzien", laat advocaat Sébas Diekstra namens de vriend van Faber weten. Maar ook de vriend, die verder anoniem wil blijven, laat via zijn advocaat weten dat geen enkele straf recht doet aan zijn diepe verdriet en intense gemis. "De gebeurtenissen hebben een diep trauma bij hem veroorzaakt."

Uitspraak zaak-Anne Faber: 'Verdachte zo lang mogelijk de maatschappij uit':

Michael P. is door de rechter veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden, verkrachten en ontvoeren van Anne Faber. P. moet zo lang mogelijk uit de maatschappij blijven en eerst behandeld worden voor hij na zijn celstraf weer op vrije voeten mag komen.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore