Ga naar de inhoud
Nederland

Kleuter die uit water Hoofddorp werd gehaald, is overleden

De Toolenburgseplas waar het jongetje in de problemen kwam. Beeld © Google Streetview

Het 4-jarige jongetje dat gisteren bewusteloos werd gevonden in de Toolenburgerplas in Hoofddorp, is 's avonds overleden. Dat bevestigt de politie.

Het jongetje werd gereanimeerd en daarna met grote spoed naar het ziekenhuis gebracht. Omdat het druk was bij de Toolenburgerplas, hebben veel mensen het drama zien gebeuren.

Vermist tijdens snorkelen

Meerdere mensen raakten gisteren in de problemen in het water. Een vrouw raakte vermist toen ze aan het snorkelen was in het strandbad aan de Enodedreef in Nuenen. Een duikteam heeft gisteren naar haar gezocht, maar ze is nog niet gevonden. De brandweer en politie zoeken vandaag verder.

Een 59-jarige Amsterdammer overleed toen hij aan het zwemmen was in het IJmeer bij Blijburg. De man was rond 16.00 uur voor het laatst gezien, zijn bezittingen lagen nog op het strand. Na een uur zoeken door onder meer een helikopter, de politie en de KNRM werd zijn lichaam gevonden.

Eén van de grootste gevaren van zwemmen in zee: muien

Enige tijd geleden maakten we deze video over het gevaar van (onzichtbare) muien in zee. Bekijk de video om te weten wat je moet doen als je in een mui terechtkomt.