Geld en Werk

Norbert won van 90.000 mensen de WK-pool: 'Ik heb gewoon overal 1-0 ingevuld'

16 juli 2018 11:00 Aangepast: 16 juli 2018 16:30
Norbert versloeg maar liefst 90.781 andere voorspellers. Beeld © Eigen foto

Nu het WK voetbal is afgelopen, zijn ook alle winnaars van de vele WK-pooltjes bekend. Norbert (30) was de allerbeste in een van de grootste WK-pools van Nederland: hij versloeg maar liefst 90.781 andere voorspellers. Wat is zijn geheim? "Ik dacht: ik doe overal 1-0, dan ben ik niet zoveel tijd kwijt met invullen."

Tot het laatste moment was het spannend of Norbert er met de winst van de Scorito-pool vandoor zou gaan. Hij stond lang bovenaan, maar de deelnemers zaten dicht bij elkaar. "Ik keek steeds bij mijn concurrenten wat hun voorspelling was. Je gaat echt anders naar het WK kijken."

Overal 1-0

Zijn voorspelde 1-0 winst van Frankrijk was uiteindelijk voldoende om de pool te winnen. En dat terwijl hij last minute werd uitgenodigd om mee te doen. "Ik dacht: ik doe overal 1-0, dan ben ik niet zoveel tijd kwijt."

Maar achter de 1-0 of 0-1 zit wel degelijk een theorie, vertelt hij. "Ik heb nagedacht om andere, grotere uitslagen zoals een 3-1 in te vullen, maar dat komt bijna nooit voor." Zijn uitslagentechniek heeft hij ook bij andere pooltjes gebruikt. "Die heb ik ook gewonnen", vertelt hij. "Dat is best grappig. Je kunt overal een doelsaldo van 1-0 invullen en daardoor kun je alles winnen."

Tips

Dat is dan ook zijn belangrijkste tip voor volgende pools voor het WK of EK. "Ik zou overal 1-0 invullen. En ga niet gokken op gekke, onwaarschijnlijke uitslagen. Je moet alles gelijk invullen en daarbij niet kijken wat anderen doen." Tussendoor heeft hij zijn voorspellingen ook niet aangepast, zoals vlak voor de desbetreffende wedstrijd nog mogelijk was.

Dat heeft hij dan ook niet gedaan toen hij Frankrijk invulde als winnaar. "Frankrijk had de beste ploeg, ik dacht dat ze onverslaanbaar waren. Ze waren zo goed." Hoe hij zijn voetbalkennis heeft opgedaan? "Gewoon een beetje voetbal kijken en er veel over praten met mijn broer en vader", zegt hij.

Gelijkspel

Ondanks zijn winst is er ook voor Norbert nog wel wat winst te halen, vertelt hij. "Als je terugkijkt bijvoorbeeld, dan wordt er in de knock-outfase relatief veel gelijkgespeeld. Je kan die 1-0 of 0-1 dus afwisselen met gelijkspel."

"Er zijn ook mensen die overal 2-1 doen of 1-2. En sommige mensen kijken naar de uitslagen van wedkantoren. De voorspelling waar je het minste geld mee kunt verdienen, is wat de meeste mensen voorspellen."

Eer

Norbert kreeg een mailtje van Scorito dat hij gewonnen heeft, maar daaraan is geen prijs verbonden. "Ik vind het wel jammer dat ik niks win. Ik dacht dat ik een geldbedrag had gewonnen of een vakantie of zo. Maar de eer is wel leuk."

Wel heeft hij 250 euro gewonnen in de subpool die hij met vrienden heeft. "Daarvan ga ik lekker op vakantie."

Dit waren de voorspellingen bij de WK-pool van Scorito:

  • 49 mensen voorspelden dat het in de finale 4-2 zou worden
  • 57 procent liet Frankrijk doorgaan naar de finale
  • 26 procent liet Kroatië doorgaan naar de finale
  • 75,95 procent verwachtte dat Frankrijk de finale zou winnen van Kroatië
  • De meest voorspelde uitslag (24,3 procent) was 2-0
  • 20 procent van alle deelnemers van de WK-pool voorspelde voor het WK dat Frankrijk zou winnen
  • 39,5 procent voorspelde voor aanvang van het WK dat Brazilië ervandoor zou gaan met de wereldtitel

Gekkenhuis in Parijs na winst Frankrijk:

In Parijs is het feest losgebarsten nu Frankrijk het WK heeft gewonnen.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore