Nederland

Jongen die verdacht wordt van dood Savannah (14) hoort vandaag zijn vonnis

13 juli 2018 07:33 Aangepast: 13 juli 2018 10:38
Beeld © Eigen foto.

De jongen die wordt verdacht van de moord op de 14-jarige Savannah uit Bunschoten hoort vandaag of hij veroordeeld wordt en wat dan zijn straf is.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in juni de maximale straf tegen de 17-jarige jongen uit Den Bosch, twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs.

Met voorbedachten rade

Savannah werd vorig jaar op 4 juni dood gevonden in een sloot op het industrieterrein in haar woonplaats, nadat ze enkele dagen was vermist. Savannah verdween nadat ze een afspraak had gehad met de destijds zestienjarige jongen uit Den Bosch.

Volgens het OM pleegde de jongen de moord met voorbedachten rade, omdat uit onlineberichten kan worden afgeleid dat hij voor haar verdwijning al van plan was Savannah iets aan te doen.

Uitspraak is openbaar

Op camerabeelden is te zien dat hij kort na de ontmoeting op haar fiets rijdt en bij een huiszoeking zijn spullen van het meisje gevonden die zij toen bij zich had. Ook zijn op zijn kleding modder- en watersporen aangetroffen die gelinkt kunnen worden aan de sloot waarin ze is gevonden.

De zaak is achter gesloten deuren behandeld, omdat de verdachte minderjarig is. De uitspraak is wel openbaar.

De laatste uren van Savannah: dit is wat we weten

Vandaag doet de rechter uitspraak in de zaak-Savannah. Het meisje van 14 werd in juni 2017 dood gevonden in een sloot in Bunschoten. Er is een 17-jarige verdachte. Die ontkent, maar er is veel dat wijst op zijn betrokkenheid bij Savannahs dood.

Meer op rtlnieuws.nl:

`