Nederland

Ook voor scholieren in het midden van het land begint vandaag de vakantie

13 juli 2018 05:32 Aangepast: 13 juli 2018 05:33
Archieffoto. Beeld © Archieffoto ANP

Vandaag krijgen ook scholieren in de regio Midden vakantie. Scholen in Utrecht, Zuid-Holland en delen van Gelderland sluiten tot en met 26 augustus de deuren.

Over een week volgt regio Noord (Noord-Holland, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland).

Druk in Frankrijk

Traditiegetrouw is het begin van de schoolvakantie per regio het startsein voor veel Nederlanders om vrij te nemen. Ondanks het begin van de zomervakantie in Midden-Nederland, verwacht de ANWB een normale avondspits vandaag. "Hooguit is het wat drukker op de snelwegen rond Utrecht en Arnhem", meldt de verkeersdienst.

Maar de Europese wegen, vooral die in Frankrijk, lopen komend weekend volgens de ANWB wel vol. "Vrijdagmiddag- en avond is het zeer druk op alle wegen rondom Parijs. Op zaterdag breidt zich de drukte over de rest van het land uit."

Zonder stress op vakantie: zo pak je je koffer in

De zomer is begonnen, de vakanties staan voor de deur en de vakantiestress wordt langzaam opgebouwd. Route, bestemming, taalgids, verzekering, ticket, paspoort; het heeft allemaal even extra aandacht nodig. Maar de ergste stress levert toch het inpakken van de koffer op. Ervaren stedentripper Esther Maas legt uit hoe die stress grotendeels voorkomen kan worden.

Meer op rtlnieuws.nl: