Nederland

'Schietpartij Amsterdam poging tot liquidatie, doelwit zwaargewond'

12 juli 2018 23:38 Aangepast: 12 juli 2018 23:43
Beeld © Esther Maas

Bij een schietpartij bij een koffiezaak in de Amsterdamse wijk De Pijp zijn drie mensen gewond geraakt. Het zou gaan om een poging tot liquidatie waarbij het doelwit zwaargewond is geraakt.

Het incident gebeurde rond zeven uur bij de kruising van de Ceintuurbaan en Dusartstraat, meldt de politie. De omgeving is afgezet. Volgens de krant Het Parool is het zwaargewonde slachtoffer een Pakistaanse Amsterdammer die vaak in de koffiezaak komt waar de schietpartij gebeurde. 

Ooggetuigen zouden hebben gezien hoe de daders kwamen aanrijden in een witte VW Caddy, schrijft de Amsterdamse krant. Een gehelmde man zou zijn uitgestapt en vanaf de straat op klanten van de koffiezaak zijn gaan schieten. De auto zou zijn doorgereden nadat de schutter weer was ingestapt.

Femke Halsema

De schietpartij vond plaats vlak na de beëdiging van de nieuwe burgemeester van de stad, Femke Halsema. In haar toespraak, een half uur eerder, zei ze de bestrijding van de zware criminaliteit als een grote opgave te zien.

"Liquidaties, wapenhandel, het rekruteren van jongeren en aanslagen op onze vrije pers, zijn onacceptabel'', zei Halsema. "Ze ondermijnen de vrede in onze gemeenschap en tasten onze vrijheid aan. Net als mijn voorganger en de waarnemend burgemeester zal ik hieraan voorrang geven.''

Meer op rtlnieuws.nl:
Femke Halsema beëdigd als burgemeester van Amsterdam