Nederland

Verdachte dood Utrechtse studente eerder aangehouden voor stalking

12 juli 2018 20:39 Aangepast: 12 juli 2018 23:34
Beeld © RTL

De politie bevestigt dat de man die gisteren werd aangehouden na de dood van een 24-jarige studente, een relatie met haar heeft gehad en haar al langere tijd stalkte. De politie onderzoekt zijn rol bij het misdrijf en vraagt getuigen zich te melden.

Het lichaam van de studente Laura Korsman werd gisterochtend gevonden in een woning aan de Bosboomstraat in Utrecht. Het bleek dat zij door geweld om het leven was gekomen. Later op de dag werd een 31-jarige man uit Nieuwegein aangehouden.

De verdachte is inderdaad de stalker van het slachtoffer, meldt de politie nu. "De verdachte nam herhaaldelijk contact op omdat hij de relatie wilde herstellen."

Melding stalking

Volgens de politie had de studente 'recent' bij de politie gemeld dat zij gestalkt werd. Er is toen een aangifte opgenomen. "Daarna is er vanuit de politie een pakket aan maatregelen geboden, waaronder het uitreiken van een alarmknop."

De ex-vriend van het slachtoffer werd eerder deze maand al een keer aangehouden voor stalking van zijn ex-vriendin. Hij heeft toen drie dagen in hechtenis gezeten. Nadat het onderzoek afgerond was, heeft hij van het Openbaar Ministerie een contact- en locatieverbod gekregen en is hij gedagvaard om voor de rechter te verschijnen. Hij zit nu vast op verdenking van betrokkenheid bij haar dood.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore