Nederland

Antiekmarkt Lille geannuleerd: 'collega's overleven dit niet'

12 augustus 2016 20:26 Aangepast: 30 juli 2017 16:30
Beeld © Flickr, DocChewbacca

De grootste antiekmarkt van Europa, de Braderie van Lille, gaat niet door vanwege terreurdreiging. De braderie zou begin september gehouden worden en het afblazen van dit miljoenen-evenement heeft flinke gevolgen. Niet alleen voor het toerisme in Lille, maar ook voor Nederlandse bedrijven.

"Het kost ons heel veel geld", vertelt Cor Milot van Milot reizen, terwijl hij door een lege bus loopt. Zijn vervoersbedrijf zou 300 mensen naar Lille vervoeren en daarmee komt hij er nog relatief goed vanaf. "Collega's om mij heen zouden met duizenden mensen gaan en hebben hotels geboekt. Dat geld krijgen ze niet terug en daardoor hebben ze een verliespost die zo hoog is dat ze het niet kunnen overleven", vertelt hij.

Ook toeleveranciers van de markt voelen de pijn. Zo komt ruim twee derde van de ruim 900.000 kilo mosselen die traditioneel op de markt geconsumeerd worden, uit Nederland. "Het gaat om 20 volle containers mosselen die we niet kunnen leveren", vertelt Carolein van de Plasse van Delta Mossel. Het bedrijf is één van de zeven leveranciers. Ze hopen hun lading op een andere manier kwijt te raken.

Bekijk hier het hele verhaal:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore