Ga naar de inhoud
Nederland

Kamerlid Kuzu: Mensen met zorgen over veranderende samenleving 'kunnen beter oprotten'

Beeld © ANP

"Mensen die het veranderende Nederland niet bevalt, kunnen maar beter oprotten". Deze uitspraak van DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu heeft voor woedende reacties gezorgd op sociale media. Kuzu vindt dat zijn uitspraak uit de context is gehaald.

"As het hun niet bevalt, dat veranderende Nederland, waarbij verschillende mensen met verschillende achtergronden samen met elkaar leven, in een stad als Zaandam, een wijk als Poelenburg, dan rotten zij maar op", zegt Kuzu in een video van vlogger Ismail Ilgun. De voormalige treitervlogger is bekend van de 'Hoodvlogs' uit Zaandam.

Woede

De uitspraak waarin Kuzu flink van leer trekt tegen autochtone Nederlanders zorgt voor woedende reacties op Twitter: "Ik rot niet op, meneer Kuzu", twittert Michiel. Martin twittert: "Zijn uitspraak over oprotten. Is dat verbindend?"

Ook PVV-leider Geert Wilders heeft gereageerd: "Nederland is niet uw land meneer Kuzu."

'Uit de context gehaald'

Volgens het Kamerlid zijn zijn woorden uit de context gehaald. "Als je het zonder context hoort, kan ik het begrijpen dat het verkeerd kan overkomen. Daar ben ik me van bewust", zegt Kuzu tegen RTL Nieuws. 

"Het is echt te makkelijk om één zin uit een video van een half uur te pakken en dat los te trekken van de context. Ik doe niet mee aan dat sentiment eromheen en zal me blijven inzetten om de groeiende tendens van xenofobie, racisme en discriminatie een halt toe te roepen waardoor Nederlanders zich thuis voelen in ons land."

Meer op rtlnieuws.nl:
Wilders kwaad op 'smerige DENK-campagne'