Nederland

Nederlander biedt in brief excuses aan voor aftuigen Tsjechische ober

10 juli 2018 05:45 Aangepast: 10 juli 2018 15:30
Beeld © YouTube / Policie ČR

Armin N., een van de Nederlanders die in Praag een ober hebben mishandeld, heeft in een brief zijn excuses aangeboden.

N. biedt niet alleen de ober, maar ook Nederland zijn excuses aan. Bovendien zegt hij van plan te zijn de ober, die sinds het incident in april niet meer heeft kunnen werken, financieel te steunen.

Schaamte

Het AD bezocht de man in zijn cel, en plaatste een foto van de brief. Daarin schrijft N.: "Door middel van dit bericht wil ik mijn spijt betuigen voor het incident en persoonlijk mijn excuses aanbieden voor het voorval en de schaamte die het heeft gebracht aan Nederland en de mensen thuis."

Hij besluit zijn brief als volgt: "Ik zou willen dat ik de tijd terug kon draaien, maar helaas gaat dat niet. Dus ik ga het beste maken van mijn situatie tot het uiterste van mijn kunnen. Mijn enige prioriteit is om het slachtoffer te steunen zodat hij volledig kan herstellen. Ik ben dus ook van plan de familie van het slachtoffer financieel te steunen."

Gezellig vrijgezellenfeest

N. en zijn broer Arash zitten in Tsjechië in de gevangenis. De twee waren in april betrokken bij de vechtpartij die in Tsjechië en Nederland tot grote verontwaardiging leidde. Een groep Nederlanders mishandelde de ober van een terras, nadat ze er daar op waren aangesproken dat ze hun eigen blikjes bier dronken.

Miniatuurvoorbeeld

Het terras in Praag waar de mishandeling plaatsvond

"Het is erg spijtig dat wat bedoeld was een gezellig vrijgezellenfeest te worden, zo uit de hand heeft kunnen lopen", schrijft N. verder."Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat niemand van ons er op uit was in zo een vechtpartij te belanden in een vreemd land."

De ober liep bij de vechtpartij een gebroken kaak, ernstige bloedingen en een zware hersenschudding op.

In beeld: Nederlanders slaan ober in elkaar in Praag

De beelden van de vechtpartij

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`