Nederland

Hoe sneller terugverdiend, des te populairder zijn zonnepanelen

09 juli 2018 11:47 Aangepast: 09 juli 2018 14:47
Beeld © ANP

Als de investering in zonnepanelen binnen vijf jaar kan worden terugverdiend, dan is bijna de helft (47 procent) van de Nederlanders bereid die aan te schaffen.

Zou de aankoop binnen tien jaar kunnen worden terugverdiend, dan ziet een derde (36 procent) wel heil in eigen zonnepanelen. Dat meldt het Economisch Bureau van ING op basis van een peiling onder tienduizenden Nederlanders.

Aftrekken van energierekening

Op dit moment kunnen Nederlandse huishoudens de aankoop van zonnepanelen terugverdienen door de stroom die ze aan het elektriciteitsnet leveren van hun eigen energierekening af te trekken. 

Lees ook: Record na record voor zonne-energie, maar wat levert dat op?

Het kabinet wil die regeling vanaf 2020 vervangen door een vergoeding voor de stroom die ze aan het net leveren. Evenals nu mikt de regering daarbij op een terugverdientijd van zeven jaar.

Over een andere mogelijke milieumaatregel van de overheid zijn Nederlanders minder enthousiast, meldt ING. Een ruime meerderheid staat negatief tegenover hogere belastingen op energieverbruik.

80 miljoen zonnepanelen in 2023, hoe gaan we dat doen?

Zonne-energie wordt in rap tempo populairder in Nederland. Maar voordat we echt volledig op de zon kunnen rekenen als energiebron, zijn er nog een paar problemen te overwinnen, legt Sanne Boswinkel uit.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van