Ga naar de inhoud
Nederland

Langere wachtrijen op Schiphol vanwege acties beveiligers

Beeld ter illustratie Beeld © ANP

Wie vandaag vanaf Schiphol vliegt, moet rekening houden met langere wachttijden. Beveiligers beginnen met acties voor een betere cao

Daardoor kunnen bij de veiligheidscontroles op de luchthaven iets langere rijen ontstaan. "Maar niemand zal zijn vlucht missen'', zegt een woordvoerder van de FNV. "Vooralsnog zullen de beveiligers de werkinstructies wat strikter naleven.''

Onoverbrugbaar gat

De stiptheidsactie is om 07.30 uur begonnen. Volgens FNV en CNV is er 'een onoverbrugbaar gat' ontstaan tussen wat de bonden willen en wat de werkgevers bieden. De bonden eisen 3,5 procent meer loon in 2018. De cao geldt voor 1200 beveiligers in dienst bij G4S Aviation Security.

De laatste tijd is vaker gestaakt op en rond Schiphol. In mei hielden werknemers van drie bedrijven die bagage en vracht afhandelen werkonderbrekingen. Een maand later trof de estafetteactie in het streekvervoer de buslijnen van- en naar de luchthaven.

Kortere wachttijd voor je vlucht? Zo ben je sneller in het vliegtuig

Het is een grote frustratie voor veel mensen die vliegen: lange rijen bij het bagage inchecken, de veiligheidscheck en instappen in het vliegtuig.

Meer op rtlnieuws.nl: