Ga naar de inhoud
Nederland

'Oprichter stichting Loterijverlies Ferdy Roet gearresteerd'

Beeld © ANP

Ferdy Roet, de oprichter van de stichting Loterijverlies, is volgens De Telegraaf gearresteerd door de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD). Hij zou worden verdacht van verduistering van miljoenen euro's en van belastingfraude.

Een woordvoerder van de FIOD wil na het bericht van De Telegraaf niet bevestigen maar ook niet ontkennen dat de man achter Loterijverlies is gearresteerd. "Wij zeggen daar nooit iets over." Dat mag de FIOD ook niet van de wet die als doel heeft de identiteit van verdachten te beschermen, legt ze uit.

De telefoon van Ferdy Roet lijkt uit te staan. 

2,5 miljoen verduisterd

Wel wil de opsporingsdienst van de Belastingdienst kwijt dat er vandaag een 38-jarige man uit de Kop van Noord-Holland is aangehouden. "De man wordt ervan verdacht ruim 2,5 miljoen euro te hebben verduisterd en 500.000 euro te weinig omzetbelasting te hebben betaald", zegt de dienst.   

De man is verder 'betrokken bij verschillende rechtspersonen waaronder een stichting' waaraan gedupeerden inleggeld betaalden 'om geleden schade te kunnen verhalen'.

Rolls-Royce in beslag genomen

De FIOD heeft de woning van de man en twee kantoorpanden in Heerhugowaard en Amstelveen doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op een Rolls-Royce, administratie en bankrekeningen.

De opsporingsdienst vermoedt dat de man 2,5 miljoen euro aan inleggeld van gedupeerden naar rechtspersonen op de Kanaaleilanden heeft doorgesluisd. Dat geld zou via een bedrijf terug zijn gekomen naar Nederland voor de aanschaf van een villa.

Loterijverlies

Stichting Loterijverlies voerde actie tegen de Staatsloterij, namens duizenden deelnemers die zich misleid voelden in de periode 2000 tot 2008, toen er ook niet-verkochte loten meetelden bij de trekking van de prijzen. Hierdoor was de kans op een prijs een stuk kleiner.

De Hoge Raad stelde Loterijverlies in 2015 gelijk waarna de Staatsloterij ruim twee jaar later een extra trekking hield. Iedereen die kon bewijzen destijds een lot te hebben gekocht, kreeg vier loten cadeau. Bij de hertrekking vielen vijf hoofdprijzen van een miljoen euro.

Meer op rtlz.nl: 
Claimstichting wil naar beurs om geld voor rechtszaak Staatsloterij

Bron: RTL Z