Nederland

Herexamens Rijswijks Lyceum ongeldig na fraude, vier leraren ontslagen

02 juli 2018 12:07 Aangepast: 02 juli 2018 13:37
Beeld © ANP

De examens van zeven leerlingen van het Rijswijks Lyceum zijn ongeldig verklaard. Vier van hun docenten hebben hun namelijk de gelegenheid geboden het gemaakte examenwerk op onderdelen te verbeteren.

De docenten worden ontslagen en er zal aangifte worden gedaan, meldt het bestuur van de school, de Stichting VO Haaglanden. De herexamens van de betrokken leerlingen zijn ongeldig verklaard. Ze kunnen in augustus hun herexamen opnieuw doen.

De docenten hebben de leerlingen na afloop van het herexamen de gelegenheid geboden het gemaakte examenwerk op onderdelen te verbeteren.

Leerlingen kunnen in augustus opnieuw herexamen doen

De examenfraude kwam aan het licht toen bij de tweede correctie van het herexamen geconstateerd werd dat scores hoog waren en antwoorden van een paar kandidaten sterk overeenkwamen met de antwoorden uit het correctievoorschrift. De schoolleiding heeft daarop onderzoek ingesteld.

De vier leraren hebben het gesjoemel met de herexamens toegegeven. Ze deden dit volgens het bestuur 'ten behoeve van de school en de leerlingen'.

'Binnen de school is geschokt gereageerd'

De schoolleiding heeft de Inspectie van het Onderwijs vrijdagavond op de hoogte gebracht van de kwestie. "Binnen de school is geschokt gereageerd op de acties van de vier docenten. De school zal alles doen om de zeven leerlingen goed voor te bereiden op het nieuwe herexamen."

Meer op rtlnieuws.nl:
Centraal examen vmbo'ers Maastricht geldig, maar niemand geslaagd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore