Nederland

Natuurbranden in Brabant en Limburg door aanhoudende droogte

01 juli 2018 18:45 Aangepast: 01 juli 2018 20:43
In Budel ging zo'n tien hectare verloren Beeld © Harm van Leuken / SQ Vision Mediaprodukties

De brandweer heeft vooral in Brabant en Limburg zijn handen meer dan vol aan de vele natuurbranden die door de droogte zijn ontstaan.

Onder meer in Budel woedt een grote natuurbrand. Er is brandweer vanuit de gehele regio aanwezig om het vuur te bestrijden. Een droneteam is ingezet om een compleet beeld van het brandende gebied te krijgen. De brand is inmiddels onder controle. Duidelijk is dat er een gebied van zo'n tien hectare is afgebrand.

Volgens de brandweer betreft het een gebied met vooral lage grassen, maar is ook bosgebied gesneuveld. 

De droogte zorgt voor meer problemen:

Het zijn niet alleen branden die voor problemen zorgen. De droogte heeft ook op andere manieren een negatieve een desastreuze invloed op de natuur. De zeldzame boomkikker dreigt in Nederland zelfs te verdwijnen.

Tot twee keer toe

Maar Budel was bepaald niet de enige plaats waar de almaar aanhoudende droogte voor brand zorgde. In Casteren brak tot twee keer een bosbrand uit. De branden waren snel onder controle, maar het nablussen ging nog door. Ook bij Tilburg was een enorme heidebrand, vlakbij een grote woonwijk. 

In het Brabantse Alphen was een flinke bosbrand. Bij de bestrijding zette de brandweer onder meer een drone in. Er was sprake van veel rookontwikkeling, maar in de loop van de middag had de brandweer het vuur onder controle.

In Hoeven ontstond een forse bermbrand. De brandweer kon voorkomen dat deze uitbreidde naar woningen in de buurt.

Treinverkeer verstoord

Ook in het Limburgse Weert is een bermbrand ontstaan. Het vuur woedt in de Boshoverheide langs de Trancheeweg. Het treinverkeer tussen Roermond en Weert raakte verstoord door de brand.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore