Nederland

Reddingsbrigade waarschuwt: ga niet met zwemband de zee in

01 juli 2018 14:04 Aangepast: 01 juli 2018 16:33
Archieffoto Beeld © ANP

De reddingsbrigade in Den Haag waarschuwt mensen om niet met opblaasbare spullen de zee in te gaan. Dat is vandaag te gevaarlijk. Doordat er een harde aflandige wind staat, waai je er 'binnen no-time mee naar Engeland!'.

"Wij zullen vandaag daarom alle drijfmiddelen preventief uit het water halen", zegt de Haagse reddingsbrigade. Ook doen zwemmers er verstandig aan niet alleen het water in te gaan en kinderen 'op armlengte' te houden.

Bootje in problemen

In Vlissingen kwam gisteren een rubberbootje met één opvarende in de problemen door de aflandige wind, schrijft Omroep Zeeland. Het bootje dreef steeds verder af richting een vaargeul en kon niet op eigen kracht terugkomen naar de wal. De strandwacht moest in actie komen om de man te redden.

Ook wordt gewaarschuwd voor veel kwallen op het strand, een bekend bijverschijnsel van oostenwind. De bovenste laag water stroomt dan van de kust weg en de onderste laag water, met de kwallen, wordt juist naar het strand toe gezogen.

Dit moet je doen als je in een mui terechtkomt:

Een ander gevaar voor zwemmers zijn muien. In deze video leggen we uit wat een mui is en wat je moet doen als je erin terechtkomt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore