Nederland

Foutje medewerker: zwembad verliest 600.000 liter water

01 juli 2018 13:22 Aangepast: 01 juli 2018 16:38
Het vullen van het bad kan wel drie dagen gaan duren. Beeld © Bospad

Door een foutje van een medewerker is het Bosbad in het Drentse Vledder bijna helemaal leeggelopen. "Ontzettend vervelend met dit mooie weer, maar zoiets kan gebeuren. We proberen er het beste van te maken", zegt Arjen Mol, voorzitter van het zwembadbestuur.

Arjen Mol wist gisteravond niet wat hij zag toen het zwembad langzaam leeg liep."Je schrikt je wild", zegt hij. Het Bosbad is een groot buitenbad in het Drentse Vledder, met een peuterbad en groot wedstrijdbad ineen. "We dachten eerst aan een lek. Dat zou helemaal vreselijk zijn."

Al snel bleek een menselijke fout de oorzaak te zijn: een medewerker was vergeten een belangrijke klep terug te zetten. "Je moet het je zo voorstellen: het zwembadwater moet gespoeld worden. Daarvoor moet je een klep omzetten. Maar die moet ook weer teruggezet worden."

En dat laatste was de toezichthouder vergeten.

Bijna hele bad leeg

Door de fout is 600.000 liter in de afvoer weggelopen. "Heel vervelend. Maar we doen ons stinkende best om de fout te herstellen: we zijn nu als malle het water aan het bijvullen."

Een flinke klus, die  2,5 tot 3 dagen gaat duren. Mol: "We krijgen van alle kanten hulp. Van de brandweer, Vitens en de gemeente." En de veroorzaker van de fout? "Die helpt ook mee en hij vertelt eerlijk wat er is gebeurd aan onze bezoekers. Hoe vervelend ook, zoiets kan gebeuren. We maken er het beste van met elkaar."

Normaal zijn er op drukke zomerdagen als deze tussen de 700 en 1000 bezoekers. Vandaag zijn er zo'n 70 mensen. Mol: "Maar we zijn gewoon open. Het peuterbad kan gebruikt worden en we organiseren allerlei leuke spelletjes. Ook is er een speeltuin en een kiosk."

En: de entree is gratis. 

Boomkikker bedreigd door extreme droogte:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore