Nederland

Cel- en taakstraf voor snelheidsduivel die echtpaar doodreed

28 juni 2018 13:38 Aangepast: 28 juni 2018 13:39
Foto van na het ongeluk op de Bredaseweg.

De 25-jarige man die in oktober 2016 met de auto een echtpaar uit Rijen doodreed, is schuldig bevonden door de rechtbank in Breda. De man reed veel te hard en reed na het ongeluk door.

Faisal D. krijgt 108 dagen cel en 240 uur taakstraf. Ook krijgt hij een rijverbod opgelegd van vijf jaar.

De Tilburger, die al vaker betrapt was op hardrijden, zou minstens 72 kilometer per uur hebben gereden toen hij de 62-jarige man en 59-jarige vrouw doodreed terwijl zij te voet wilden oversteken. Op de Bredaseweg is 50 kilometer per uur de limiet. De verdachte had bovendien onvoldoende aandacht op de weg, oordeelt de rechtbank.

Wachten op een ongeval

Na het ongeval reed D. door. Hij meldde zich pas op het politiebureau toen zijn broer was opgepakt. D. reed in zijn auto.

De automobilist was in juni en in augustus van 2016 ook al gepakt voor snelheidsovertredingen van meer dan 30 kilometer per uur. Hij had zijn rijbewijs daarom ook al twee maanden moeten inleveren. Door voortdurend snelheidsovertredingen te begaan, was het wachten op een ongeval, oordeelde de rechter.

ZIE OOK: Welke straf staat er op doorrijden na een ongeluk?

Tegen de man was vijftien maanden cel geëist. Het Openbaar Ministerie oordeelde strenger over de mate waarin de man schuldig is aan het dodelijke ongeluk, waarbij het de snelheidsovertreding ook als strafverzwarend meerekende.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore