Nederland

Twan Huys betreurt niet-ingrijpen bij grap

27 juni 2018 20:03 Aangepast: 28 juni 2018 12:29

Twan Huys heeft er spijt van dat hij niet heeft ingegrepen toen Tommy Wieringa een grap maakte over de aanslag op de Telegraaf.

Dat zei Huys woensdag in een opgenomen verklaring bij RTL Boulevard.

"Achteraf gezien had ik afstand moeten nemen van de uitspraak en ik betreur het zeer dat ik dat niet heb gedaan", zei Huys.

'Mijn collega's zijn woest'

Misdaadverslaggever van De Telegraaf John van den Heuvel, die aanwezig was in de Boulevard-aflevering, was niet onder de indruk. "Ik raakte een beetje geprikkeld dat een directe collega van ons er een beetje schaapachtig bij stond. Mijn collega's van De Telegraaf zijn woest", zei Van den Heuvel.

ZIE OOK: Ophef na grap Tommy Wieringa over aanslag Telegraaf, auteur heeft geen spijt

Tommy Wieringa was gisteren op het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Maastricht om te spreken over 'de grens'. Dat was het thema van de bijeenkomst, waar het ging over bedreigingen aan het adres van bestuurders.

Toen gespreksleider Twan Huys de aanslag op De Telegraaf ter sprake bracht, reageerde Wieringa met: "Nou dat werd tijd'', wat tot gelach in de zaal leidde.

Aanslag op een deur

In tegenstelling tot Huys, heeft Wieringa geen spijt: "Iedereen in de zaal begreep dat het een grap was'', zei hij vandaag.

"De Telegraaf is niet mijn krant, maar ik dacht dat ze daar wel tegen een stootje konden. Het was een aanslag op een deur. Het is wat anders als mensen gewond waren geraakt.''

Telegraaf deelt bewakingsbeelden:

De Telegraaf heeft bewakingsbeelden vrijgegeven van de man die verantwoordelijk is voor de aanval op het kantoorpand van De Telegraaf in Amsterdam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore