Nederland

'Bestuurder Leidse studentenvereniging weg om seksueel wangedrag'

27 juni 2018 12:24 Aangepast: 27 juni 2018 12:41
Beeld © ANP XTRA

Een bestuurslid van de Leidse studentenvereniging Quintus wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. Hij doet tijdelijk afstand van zijn bestuursfunctie, meldt Mare, het universiteitsblad van de Universiteit Leiden.

Het bestuurslid zou verschillende leden van Quintus hebben aangerand. Een van hen schreef een brief aan het bestuur van Quintus.

'Hij probeerde onder mijn rokje te komen'

In die verklaring schrijft de studente hoe ze werd klemgezet en aangerand door het bestuurslid. "Hij zat de hele tijd aan mijn billen en borsten en probeerde onder mijn rokje te komen. Uiteindelijk heb ik maar mijn nummer gegeven om van hem af te komen en toen ben ik door de nooduitgang naar buiten weggevlucht."

Volgens de studente is het 'beschamend en ronduit walgelijk' dat Quintus wordt vertegenwoordigd door iemand die ongewenste intimiteiten bij verenigingsleden uitvoert.

Excuses aangeboden

Het bestuurslid zou gisteravond hebben toegegeven 'drie vrouwen onheus te hebben bejegend', schrijft Mare. Hij zou ook zijn excuses hebben aangeboden.

In een schriftelijke verklaring laat Quintus weten geschrokken te zijn. Volgens de vereniging vond het incident plaats voor het huidige bestuursjaar.

Quintus laat weten dat er een onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld.  

Meer op rtlnieuws.nl:
#MeToo in de zorg: bijna één op de drie artsen ooit seksueel geïntimideerd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore