Ga naar de inhoud
Nederland

Modeketen Men at Work failliet, 425 man op straat

Modeketen Men at Work is failliet verklaard. Dat meldt curator Evert Baart aan RTL Z.

Afgelopen vrijdag kreeg de winkelketen al uitstel van betaling. "Na inventarisatie door de bewindvoerder bleek een faillissement onafwendbaar, waarop de rechtbank Amsterdam is verzocht de surseance om te zetten in een faillissement", aldus Baart.

Hij gaat nu onderzoeken of een doorstart mogelijk is. De modeketen telt 30 winkels en 425 werknemers.

Baart wil de meeste winkels tot nader order openhouden. Op die manier kunnen de aanwezige voorraden tegen de gunstigste prijzen worden verkocht aan het publiek. "Wel is dat natuurlijk mede afhankelijk van de leveranciers", vertelt zijn woordvoerster.

Mogelijk zullen de kleinere winkels de deuren wel sluiten. De curator is van plan om zo snel mogelijk een lijst te publiceren met de winkels die voorlopig open blijven en de winkels die dichtgaan.

Kwakkelend bestaan

Men at Work werd in 1995 opgericht door ondernemer Marcel van Gelderen, met een eerste winkel in Eindhoven. De modeketen groeide uit tot zestig vestigingen op het hoogtepunt in 2012, en ging herhaaldelijk over in andere handen.

De laatste jaren leidde Men at Work een kwakkelend bestaan. Het aantal winkels halveerde en het bedrijf leed grote verliezen. Afgelopen september werd het modebedrijf door oprichter Van Gelderen teruggekocht voor 1 euro. Maar ook de oprichter wist Men at Work echter niet te redden.

Afgelopen weken werden de geruchten over de financiële problemen bij de modeketen steeds sterker. Donderdag meldde RTL Z al dat het bedrijf stopte met de webshop.