Ga naar de inhoud
Nederland

Colombianen woest op NOS: 'Schandalige uitspraken' Borst en Aboutaleb

Screenshot

Studio Rusland, het voetbalprogramma van de NOS, is volop in het nieuws in Colombia. Uitspraken van Hugo Borst en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb tijdens de uitzending van gisteravond schoten bij veel Colombianen in het verkeerde keelgat.

Presentator Henry Schut verwonderde zich over de grote hoeveelheid Colombianen die aanwezig waren in het stadion, 'terwijl de tickets behoorlijk prijzig zijn en de Colombianen niet zo rijk'. Volgens Aboutaleb hebben de fans 'hier jaren voor gespaard'. 

ZIE OOK: Hugo Borst over ophef: 'Humor toch niet het alleenrecht van Bassie en Adriaan?'

Hugo Borst zei daarop: "Escobar heeft overal cocaïne begraven. Die Colombianen hebben waarschijnlijk allemaal wel wat zakjes in de achtertuin liggen." Aboutaleb antwoord daarop: "We weten in Rotterdam ook veel over dat Colombiaanse spul, maar daar mag ik vanavond niets over zeggen."

Viral

Studente Amelia Maduro zat vol verbazing te kijken naar het voetbalprogramma en plaatste het fragment met de uitspraken online, met haar eigen frustratie erbij. Ze schrijft: "Wat respectloos. Klaarblijkelijk hebben journalisten van de NOS geen enkele kennis van ons mooie land Colombia. Wat een gebrek aan professionaliteit."

Colombiaanse media

Het bericht werd door honderdduizenden mensen gezien en bereikte ook de Colombiaanse media. Grote Colombiaanse televisiezenders maken er melding van en op sociale media regent het boze reacties, zoals: "En dat zeggen mensen die wonen in een land waar drugs en prostitutie vrij verkrijgbaar is?"

De Colombiaanse website El País noemt het 'treurig', een 'belediging van de Colombiaanse fans in Rusland', op een 'gerenommeerde Nederlandse tv-zender'.

Jaloerse uitspraken

Anderen wijten de uitspraken aan jaloezie: "Omdat ze zelf niet op het WK zijn, beledigen ze een ander land waarvan de supporters met eerlijk verdiend geld hun team steunen. En dan verwijzen ze naar een gangster van twintig jaar geleden... wij weten wel beter."

Een enkeling neemt de uitspraken wel heel serieus en vraagt om diplomatiek optreden. "Roep ze op het matje en leg uit wat Colombia anno 2018 echt is."

Meer op rtlnieuws.nl:
Miljoen kijkers zien aftrap WK voetbal