Ga naar de inhoud
Nederland

Appartementencomplex Poeldijk ontruimd door brand in scootmobiel

Bewoners worden uit hun huis gehaald. Beeld © Regio 15

Ongeveer 40 mensen moesten vannacht hun huis uit door een brand in een appartementencomplex in Poeldijk. Het is nog niet duidelijk waar ze heen gaan. De meeste geëvacueerde bewoners zijn senioren.

De gemeente inventariseert nu wie waar naartoe kan. "Het zijn wat oudere mensen, soms met een hulpvraag. Er wordt nog gekeken waar ze behoefte aan hebben. Sommige mensen zijn moeilijk ter been, die hebben in ieder geval een lift nodig", zegt een woordvoerder.

Brand in scootmobiel

De brand werd rond 01.45 uur ontdekt in appartementencomplex Wittebrug. De brand ontstond in een berging op de begane grond waar een scootmobiel door nog onbekende oorzaak vlam vatte. Via onder meer het trappenhuis en de liftschacht verspreidde de rook zich tot en met de vierde verdieping.

De brand kon snel worden geblust. Daarna konden veel mensen volgens de brandweerwoordvoerder weer terug naar huis, maar voor een deel van het pand was dit niet het geval.

Naam in roet schrijven

De rook was volgens de brandweer op sommige plekken in het complex zo dik dat een enorme roetlaag achter is gebleven. "Die laag is zo dik dat je op een aantal plaatsen je naam in het roet zou kunnen schrijven.

Vier bewoners moesten naar het ziekenhuis omdat ze rook hadden ingeademd. Hoe het nu met hen is, weet de gemeentewoordvoerder niet. Hoelang het gaat duren voordat het roet is verwijderd en de bewoners weer terug naar huis kunnen is nog onduidelijk.