Nederland

Geschokte reacties op dierenmishandeling Oldenzaal: rat in brand gestoken

22 juni 2018 20:58 Aangepast: 22 juni 2018 21:02
Beeld © Politie Oldenzaal / Facebook

Een dierenbeul heeft in Oldenzaal (Overijssel) een levende rat in brand gestoken. Beelden van de dierenmishandeling worden vanavond veelvuldig gedeeld op sociale media en hebben inmiddels ook de politie bereikt. Die doet onderzoekt naar het voorval.

De identiteit van de man die de rat in brand stak, is bekend bij de politie. Hij zal op korte termijn als verdachte worden verhoord, schrijft de Politie Oldenzaal op Facebook.

'Dit was niet voor vermaak'

De man zelf zegt tegen de regionale krant Tubantia geschrokken te zijn door de ophef. "Het lijkt alsof ik voor de lol een dier in brand steek, maar dit was niet voor vermaak. Ik heb op internet gelezen dat dit zou helpen tegen overlast door ratten. We hebben in het centrum een probleem met ongedierte."

"Dit had niet gefilmd mogen worden en zeker niet verspreid mogen worden", zegt de man. "Ik wacht af waar de politie mee komt en hoop dat het dit weekend weer een beetje rustiger wordt."

'Niet het recht in eigen hand nemen'

De politie maant het publiek tot kalmte op Facebook. "We weten dat dierenmishandelingen erg veel emoties losmaken. We willen jullie vragen om het recht niet in eigen hand te nemen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore