Nederland

Pand Panorama met antitankwapen beschoten, verdachte opgepakt

22 juni 2018 10:44 Aangepast: 22 juni 2018 11:21
Politie onderzoekt het antitankwapen dat bij het beschoten pand in Amsterdam werd gevonden. Beeld © ANP

De politie heeft vannacht iemand opgepakt die ervan wordt verdacht dat hij met een antitankwapen een kantoorpand in Amsterdam-West heeft beschoten. In het pand zit onder meer de uitgever van Panorama, Nieuwe Revu, Playboy en Grazia.

Het is niet bekend of de actie ook tegen een van deze media was gericht. Door de beschieting sneuvelde onder meer een raam.

Bekijk hier de beelden:

De politie heeft vannacht iemand opgepakt die ervan wordt verdacht.

Blij met aanhouding

Niemand raakte gewond. "De schade binnen valt mee, we zijn weer aan het werk", zegt Nieuwe Revu-hoofdredacteur Jonathan Ursem. "Verder weet ik niet meer dan wat ik lees in de media."

De redactie van Panorama laat in een verklaring weten blij te zijn dat er iemand is aangehouden. "Wij zijn erg benieuwd wat deze verdachte te melden heeft. Het enige wat wij van Panorama, en natuurlijk alle collega's van de andere bladen bij Pijper Media, nu kunnen doen is zo goed als mogelijk doorgaan met ons werk.''

Motief nog onbekend

Het pand aan de Teleportboulevard in de buurt van station Sloterdijk werd gisteren rond 23.00 uur onder vuur genomen. Agenten troffen het antitankwapen bij het pand aan.

De politie wil nog niets kwijt over de identiteit van de verdachte. Het motief van de beschieting is nog onbekend. Naast de uitgever van Panorama en Nieuwe Revu, Pijper Media, zitten er nog meer bedrijven in het pand.

`