Nederland

Verdachte bekent doodschieten broer kroongetuige Nabil B.

21 juni 2018 16:14 Aangepast: 21 juni 2018 17:17
De plek waar Reduan Bakkali werd doodgeschoten. Beeld © ANP

De man die eind maart van dit jaar werd aangehouden op verdenking van de liquidatie van Reduan Bakkali, de broer van kroongetuige Nabil Bakkali, heeft bekend dat hij de schutter was.

Dat heeft hij zowel schriftelijk als tijdens politieverhoor erkend. De verdachte, een veertigjarige man uit Hilversum, heeft uitsluitend over zijn eigen rol verklaard, meldt het Openbaar Ministerie. Op 5 juli begint de rechtszaak tegen de man met een pro-formazitting. 

Reduan Bakkali werd eind maart dit jaar neergeschoten bij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Hij is een broer van Nabil Bakkali, die kroongetuige is in de zaak tegen de Mocro-maffia uit Amsterdam en Utrecht. Het is voor zover bekend voor het eerst in Nederland dat een familielid van een kroongetuige om het leven wordt gebracht.

Gewetensnood

Nabil Bakkali geldt zelf als verdachte in een Utrechtse liquidatiezaak. Het gaat daarbij om de moord op Hakim Changachi, die op 12 januari vorig jaar in de Utrechtse wijk Overvecht werd doodgeschoten. Volgens het OM is Changachi (31) bij vergissing doodgeschoten. Een poging om twee dagen later het eigenlijke slachtoffer te liquideren kon door de politie worden verijdeld.

Bakkali zou verklaard hebben over moorden die hij zelf heeft begaan en over zijn opdrachtgevers. Ook heeft hij informatie gegeven over pogingen tot liquidatie. Volgens officier van justitie Justin Louman is Nabil B. gaan verklaren uit gewetensnood.

Dit is wat we weten over de Mocro-maffia

Met kroongetuige Nabil Bakkali lijkt het Openbaar Ministerie zijn slag te slaan in de strijd tegen de Mocro-maffia. We zetten de bekendste liquidaties op een rij.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore