Nederland

Geert Wilders doet aangifte tegen DENK-politicus Farid Azarkan

21 juni 2018 14:27 Aangepast: 21 juni 2018 14:31
Beeld © ANP

PVV-leider Geert Wilders doet aangifte tegen DENK-kopstuk Farid Azarkan vanwege smaad en laster. DENK overwoog in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar in naam van de PVV te adverteren met de leus: 'Na 15 maart gaan we Nederland zuiveren'. Wilders gaat vanavond aangifte doen, maakte hij zojuist bekend.

Ook de reclameman die onthulde dat DENK een nepnieuwscampagne overwoog om de PVV te treffen, stapt naar de politie. DENK-kopstuk Farid Azarkan heeft zijn goede naam aangetast, stelt Eduard Nandelall. Azarkan beweert dat Nandelall de advertentiecampagne op eigen houtje opzette en dat vervolgens hem in de schoenen schoof.

Nep-banner van de PVV

DENK overwoog in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar in naam van de PVV te adverteren met de leus: 'Na 15 maart gaan we Nederland zuiveren'. Boven de slogan zou een beeltenis van Wilders prijken en wie erop zou klikken zou terechtkomen op de website van de PVV. Onlinemarketeer Nandelall kreeg opdracht daar voorbereidingen voor te treffen, maar DENK schoot het plan uiteindelijk toch af.

Miniatuurvoorbeeld

De door DENK bedachte banner.

Azarkan doet het plan af als een ideetje, dat al gauw van tafel ging. Nandelall, die onder meer een testadvertentie plaatste, zou buiten zijn medeweten om hebben doorgewerkt aan de campagne. De onlinemarketeer spreekt dat tegen. "Azarkan heeft zelf opdracht gegeven. Hij probeert mij nu voor de bus te gooien, terwijl hij al die tijd wist dat de testadvertentie online stond.''

Meer op rtlnieuws.nl:
Wilders kwaad op DENK om 'smerige nepcampagne'

`