Nederland

Zeeuw (19) steelt naaktfoto's van meisjes uit iCloud

21 juni 2018 11:56 Aangepast: 21 juni 2018 13:07
Archieffoto

De politie heeft een 19-jarige Zeeuw opgepakt die erin was geslaagd de iCloud-accounts van meisjes en jonge vrouwen binnen te dringen. Hij deed dat om hun naaktfoto's in handen te kunnen krijgen.

Het is nog niet bekend hoeveel slachtoffers hij heeft gemaakt. Hij heeft de foto's vermoedelijk niet verspreid, maar alleen zelf gebruikt.

Nepmails

De slachtoffers komen uit de omgeving van de verdachte. Hij hield hun sociale media in de gaten en maakte een lijst met alle informatie over hun privélevens, zoals namen van huisdieren.

Die informatie kon hij gebruiken om beveiligingsvragen te beantwoorden toen hij onder hun naam probeerde in te loggen. Ook stuurde hij nepmails om wachtwoorden van slachtoffers te krijgen.

Door tweestapsverificatie in te schakelen kun je zo'n hackaanval voorkomen. Na het inloggen met je wachtword moet je ook een code invoeren die je op je smartphone ontvangt. Deze functie is onder andere bij Google, Apple en Dropbox in te stellen.

Laura's naaktfoto's werden gehackt:

De hacker die naaktfoto's stal van vlogster Laura Ponticorvo en tientallen andere vrouwen is opgepakt. Laura is opgelucht, maar vindt dat niet alleen de dader schuld heeft. De verdachte is Mitchell van der K. een voormalig politicus voor de VVD in Almere.

Meer op rtlnieuws.nl:
Wachtwoorden en tweestapsverificatie: zo beveilig je jouw accounts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`