Nederland

Staatsbosbeheer biedt kijkje bij grazers Oostvaardersplassen

20 juni 2018 00:27 Aangepast: 20 juni 2018 10:09
Archieffoto. Beeld © ANP

Na alle discussie in de afgelopen winter over de Oostvaardersplassen, gaat Staatsbosbeheer belangstellenden het leefgebied van de grote grazers laten zien. Ze krijgen toegang tot een gebied waar normaal geen bezoekers mogen komen.

Kleine groepjes belangstellenden kunnen met een boswachter en eventueel een dierenarts naar het hart van de Oostvaardersplassen gaan, waar bezoekers normaal niet kunnen kijken.

ZIE OOK: 'Zo min mogelijk edelherten afschieten in Oostvaardersplassen'

De bezoekers kunnen zo zien hoe het gaat met de konikpaarden, Heckrunderen en edelherten in het natuurgebied tussen Lelystad en Almere. Inschrijven kan vanaf volgende week.

Bezoekers moeten zich aan de huisregels in het natuurgebied houden, waar rust voor de dieren belangrijk is. Staatsbosbeheer rekent op veel belangstellenden.

3200 grazers dood

Afgelopen winter was er veel te doen over het gebrek aan voedsel en het niet bijvoeren van de dieren in de Oostvaardersplassen. De provincie Flevoland besloot de wilde dieren toch te laten bijvoeren. Ruim 3200 grote grazers overleefden de winter niet.

Een commissie adviseerde de provincie eind april om het uit de hand gelopen aantal grote grazers in het natuurgebied terug te brengen tot maximaal 1100 dieren. Gedeputeerde staten zet in op het verplaatsen van de dieren.

Activisten voeren dieren in Oostvaardersplassen

Tijdens de afgelopen winter gingen veel activisten de dieren illegaal bijvoeren.

Meer op rtlnieuws.nl:

`